Гріх. Гріхи. Грішники.

Гріх.. Що таке гріх, кожний бачить по різному. Для кожного напевно він різний. Для когось не насипати хліба для голубів це аморально і жорстоко, Не підгодувати бродячу собаку- підло. Для іншого вбити людину життєва необхідність і свобідний вибір. По яких критеріях людство визначає добро і зло? Що гуманно, морально, етично в опреділений час в опреділеному суспільстві? Як людство може визначити, опреділити що таке гріх? Мусить бути вищий авторитет, закон, еталон який буде нормувати життя людини в суспільстві. І він є! Цим вищим і незмінним авторитетом являється Бог. Він дає закон і норми які опреділяють існування людини.

Він також опреділяє поняття добра і зла, а також гріха.

Що таке гріх? Проступок перед Богом, скажете ви, і будете праві.

Але давайте розглянемо детальніше. Основою роздумів буде Біблія. І Біблія дає нам слідуючі розуміння гріха. Ви напевно зустрічали в Біблії такі терміни як гріх, гріхи і грішники.

1- Гріх- як сутність, сила яка увійшла в Адама, а з ним і в людство після непослуху Богові.

Рим 5:12 « Через одного чоловіка ввійшов до світу гріх….»

Гріх це сила яка спокушує, спонукає, заставляє людину грішити. Гріх після гріхопадіння Адама став панувати над людиною. Всі люди які народжуються на планету земля, народжуються під владою гріха. В одному місці апостол Павло називає людей рабами гріха( Рим 6-17) настільки сильну владу і вплив має гріх на людину.

2- Гріхи. Що таке гріхи? Це дії, поступки зроблені людиною, відносяться до плоті людини.

Відкритий акт противлення Божому Закону.

“Учинки тіла явні, то є: перелюб, нечистість, розпуста, ідолослуження, чари, ворожнечі, сварка, заздрість, гнів, суперечки, незгоди, єресі, завидки, п’янство, гулянки й подібне до цього. Я про це попереджую вас, як і попереджав був, що хто чинить таке, не вспадкують вони Царства Божого!”
До галатiв‬ ‭5:19-21‬ одне із описань учинків тіла- гріхів які робить людина. Біблія завжди говорить про прощення гріхів і про звільнення від гріха. Нам треба спастися і звільнитись від тої сили яка заставляє нас, спокушує нас, заставляє нас грішити.

Гріх – це принцип в нас, принцип життя в нас, стиль життя нашого.

Гріхи- це наші дії, наша поведінка, поступки…

3- Грішники. Всі народились від Адама грішники. Можна привести такий приклад коли людина пише автобіографію вона згадує, як мінімум, дві речі. Перша це – місце народження. Друга- це професія. Про людство можемо сказати що ми народженні- грішники, а по професії – ми ті хто грішимо. Люди грішники не тому що грішать, а грішать тому що грішники. По скільки ми грішники по народженню, ми грішники завжди. Не залежно від того грішимо ми чи ні. Якщо ми бачимо інтелігентну, виховану, освічену високо-моральну людину. Ми можемо сказати, що це інтелігентний, вихований, освічений, високо-моральний грішник. Якщо хтось себе вважає святим, будьте впевнені що ви святий грішник. Просто є грішники які оправдані і освячені Ісусом Христом. І є грішники які ще не прощені Ісусом Христом…

Все людство, всі ми і чоловіки і жінки, батьки і діти всі маємо остру потребу в Ісусі Христі! Маємо потребу в Його жертві на Хресті, в Його прощенні і спасінні…

– V

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s