Благодать як милість

Термін- «Благодать» дуже часто зустрічається в Біблії. Характеризує Божу милість, доброту, благословіння, силу для побожного життя. В основному термін «благодать» використовується в контексті прощення гріхів віруючим в Ісуса Христа. Бог помилував людей, які не заслуговували милості. Полюбив людей, які не заслуговували любові, не заслуговували нічого окрім гніву Божого і наказання за гріх.

«Благодать – это даже нечто большее, чем просто «незаслуженная милость». «Незаслуженная милость» – накормить бродягу, который вопрошает ко мне. Едва ли это благодать. Если же я накормлю этого голодного бродягу после того, как он обокрал меня – это будет явная «благодать». В таком случае, благодать – это милость, оказанная тому, кто явно не заслуживает её.»

Я цей приклад знайшов в інтернеті і мені подобається ця алегорія… Я не перекладав, залишив так як було написано.

В подібній ситуації ми були з вами по відношенню до Бога. А Бог по відношенню до нас.

Рим 5:8-10 Бог полюбив нас коли ми були ще грішниками, Ісус помер за нас коли ми були ще ворогами Богові.

Ми не заслуговували, не заслужили і не могли заслужити благодать. Бог проявив до нас милість тоді, коли ми її (милість) не заслуговували. Тай хіба можна милість заслужити? Що можна зробити щоб отримати милість? Нічого!

Неможливо випросити, вимолити, заслужити, заробити милість добрими ділами чи високо-моральним поводженням.

Милість можна отримати і милість можна проявити. Бог у своїй святості і самодостатності проявляє милість нам, людям, а нам в смиренні залишається прийняти Його, Божественну милість, для прощення наших гріхів, нашого спасіння і побожного життя…

Ніяка гріховність не перешкоджає людям приходити до Христа так, як може перешкодити їм власна праведність.

Ч. Спержден.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s