Альтернатива

Альтернатива-наявність або необхідність вибору між двома або більше виключаючими одна одну можливостями.

“Хто вірує в Мене, життя вічне той має. Я хліб життя! Отці ваші в пустині їли манну, і померли. То є хліб, Який сходить із неба, щоб не вмер, хто Його споживає.”

‭‭Вiд Iвана‬ ‭6:47-50‬ ‭

Біблія це книга історій, подій, описів, пророцтв, імен. Одні більше відомі, другі- менше. Але всі важливі.

Одна із найвідоміших історій це вихід Ізраїльтян із Єгипту і їх подорож в Ханаанський край. Одна із відомих подій під час подорожі Ізраїля в пустині це- манна. Прохарчуватись чимось іншим і вижити було неможливо. Пустиня вдень жарко, вночі холодно, обмаль води, обмаль їжі, втома фізична і моральна. А ще вороги, змії, праця і подорож.

Знайти іжу самому практично неможливо, тим більше що навколо ще тисячі, десятки тисяч голодних людей. На щось надіятись немає сенсу, навіть на себе. Вдень сонце спалює, вночі холод… Ранком… Ранком, на світанку – їжа. Кожний ранок Господь посилає манну. Альтернативи манні немає! Без «хліба з неба» голодна смерть. Це унікальна ситуація, немаюча аналогів. Тільки один раз в історії людства Бог, годував людей манною. Без Господа, який проводить, цілому народові пустинею не пройти. І Господь давав манну, дуже схожу на хліб з медом. Він- Вірний. Манни вистачало для всіх… В манні було життя, а смерть була поряд…

Провівши паралель між манною і вірою в Себе, Ісус ставить акцент на вірі і на житті. Отці ваші їли манну і жили, а ви будете вірити і будете жити. Вони їли манну для їхнього фізичного життя, ви маєте духовний хліб на спасіння вашої душі. Вони мали матеріальний хліб, а ви духовний, вони мали тимчасове життя, а ви будете мати життя вічне. Для життя потрібен Ісус! Звичайно людина старається щось зробити, добрими ділами довести свою спосібність, свою значимість. Але як без хліба з неба, без манни в пустині помирали, так і тепер без Христа, без Його жертви немає вічного життя. Є тільки одне Ім’я яке дано людям спастися (Дії 4:12), є тільки одна істина, є тільки одна дорога (Ів 14:6), є тільки одна жертва (1Кор 5:7), є тільки один Спаситель (Дії 4:12). Іншого немає. Аналогів немає, альтернативи також. Без варіантів. Тільки Ісус! Людські діла, людські потуги, старання не мають ніякого значення. Людина помре в пустині без манни, і не спасеться без Ісуса…

-V

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s