Гарантія Спасіння

Розкажу вам спочатку як один мій знайомий продавав свій автомобіль. У нього був Ягуар, чорного кольору, білий шкіряний салон і як кажуть молоді люди «повний фарш». Перечисляти можна багато, одним словом машина – розкіш, машина- мрія…

Вивставив він цю машину на продаж, приблизно через годину приїхав покупець, подивився автомобіль, не торгуючись сказав що купляє, залишив завдаток, через деякий час вернувся з повною сумою… Я поцікавився чи ще були покупці. Він відповів, що покупці були і грошей більше пропонували, але він відповідав, що автомобіль проданий. Я промовчав, а він в моєму погляді напевно щось піймав тому продовжив і сказав, що перший покупець дав завдаток, і він не міг інакше поступити…

Цікава річ – завдаток.

Завдаток- наперед видана частина тієї грошової суми, яка має бути виплачена за що-небудь, щоб забезпечити виконання умови.

(Академічний тлумачний словник української мови)

Завдаток- перший внесок і забезпечення виплати всіє суми.

Використання «завдатку» в економічній сфері відносин відомо з сивої давнини. Завдаток згадується уже в відомому Кодексі Хаммурапі. Хаммурапі – цар Вавилону, правління якого було приблизно за дві тисячі років до народження Христа. Кодекс Хаммурапі, складався із п’яти частин, і у свій час, був найкращим, найдосконалішим правом на землі, майже до часів Римської імперії з її відомим Римським правом.

Також завдаток згадується в Біблії, наприклад в книзі Буття 38 розділі. Прочитайте весь розділ при можливості. А я приведу тільки два вірша:

“…І сказала вона: Якщо даси заставу, аж поки пришлеш. А він відказав: Яка та застава, що дам я тобі?…

‭‭Буття‬ ‭38:17-18‬ ‭Переклад І. Огієнка

В іншому перекладі слово застава перекладено як завдаток.

..На це вона сказала: “Чи даси завдаток, поки пришлеш?”

18 А він питає: “Який завдаток маю тобі дати?”

Переклад «Святе Письмо»

Історія про Юду, внука Авраама і Тамару, його невістку цікава. При можливості прочитайте.

А нас цікавить самий завдаток, саме значення завдатку. За тисячоліття саме значення не змінилось, ми розуміємо так само.

Завдаток – це гарантія того, що покупка, торгова опреція пройде успішно. Гарантія того, що умови будуть виконані.

Завдаток- як вид забезпечення виконання зобов’язань.

Сума внесена як завдаток включається в повну ціну. Наприклад: якщо ви хочете купити якусь річ і вона коштує $3200, а ви дали завдаток, зробили перший внесок, $1000, то вам залишається заплатити тільки $2200.

Для чого я це все пишу?

Є в Біблії один дуже цікавий і сильний текст. Ось він:

“А Той, Хто нас із вами в Христа утверджує, і Хто нас намастив, то Бог, Який і назнаменував нас, і в наші серця дав завдаток Духа.”

‭‭2 Коринтян 1:21-22‬ ‭

“Утверждающий же нас с вами во Христе и помазавший нас есть Бог, Который и запечатлел нас и дал залог Духа в сердца наши.”

‭‭2 Коринфянам‬ ‭1:21-22‬ ‭

“set his seal of ownership on us, and put his Spirit in our hearts as a deposit, guaranteeing what is to come.”

‭‭2 Corinthians‬ ‭1:22‬ ‭NIV‬‬

В тексті Нового Завіту, ми знаходимо багато істин, зокрема багато говориться про відкуплення, про відкуплюючу жертву Ісуса Христа.

Христос купив нас дорогою ціною.

1 Петра 1:18-19.

Новий Завіт знову і знову повторює ці істини. Автор цього послання говорить про те, що Бог утверджує, робить нас сильними, помазав нас, запечатав нас, і більше того, ви куплені і Бог дав вам завдаток Духа. Дух Святий як завдаток (залог, deposit) повного спасіння яке повинно ще відбутись в майбутньому.

Дух Святий в віруючих являється гарантією того, що віруючі отримають в майбутньому. Бог вірний, і Він ще раз переконує нас у Своїй вірності. Відкуплення відбулось і Він прийде за Своєю нареченою…

Обов`язково прийде…

Чекайте…

-V

4 thoughts on “Гарантія Спасіння

  1. Так воно так але трошечки по іншому-бо договір між двома фізичними,чи юридичними особами-та виконання,
    обоюдної домовленності та надання того чи іншого завдатку дає право честі-на продовження завершення
    тої чи іншої домомовленності.
    А Отець післав Свого Сина Божого не як завдаток,а як Спасителя-Відкупителя,котрий своєю кров”ю нас грішників омив,очистив та дав нове життя в Ісусі!!
    За що ми до останніх днів свого життя зобов”язані це цінити,шанувати,другим свідчити,та щоденно складати
    подяку,за ту кровинку,що нас грішників омила,спасла,направила на істинну дорогу життя!!!!

    Like

    1. Брат Василь, я не говорю що Син Божий післаний людям як завдаток. Я написав, що люди які відкуплені Сином Божим Ісусом Христом мають завдаток, залог Спасіння…

      Like

  2. Що власне я і по своєму трактую-бо сам знаєш,кров Ісуса Христа-вона ціну має іншу,та я там написав коментар до твоєї публікації,що світський завдаток-мені якось занадто не входить в порівнняння до того,
    наскільки це є актуальним,бо віддати Сина Божого для спасіння нас грішників,та ще й бити,знущатись,вінок терновий на голову одівати,по ньому бити,оцет замість води давати,ребра проколювати списом….
    То я навіть не ставив в приклад-світському завдатку.

    Like

  3. Я на своїх прикладах із життя переконався,якщо ти впевнено держишся і йдеш дорогами Божими,та знаєш і надієшся на Бога-крокуючи відчуваєш лікоть Божий,то ніякі важкі труднощі не є перепоною в твоєму успіху-
    твоя втомленність залишиться по заді-перемога за тобою!!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s